Liofilizuoti produktai

Uogos - kvepiančios vasara ir saule. Vaisiai – saldinti vien tik tropinių kraštų šiluma... Traškūs ir lengvi kaip oras gabalėliai, net ir niūrią žiemą nukeliantys į šiltą, ryškių skonių kupiną vasarą – tokie yra liofilizuoti arba kitaip, džiovinti šaltyje, produktai.

Liofilizacija tai vaisių, uogų ir daržovių apdorojimo būdas jas džiovinant dideliame šaltyje. Tokiu būdu vanduo iš produkto pasišalina garų pavidalu, palikdamas visas gerąsias medžiagas bei vitaminus. Palyginimui, šaltyje džiovintos uogos ir vaisiai savyje išsaugo net visą 100 % vitamino C, kai tuo tarpu įprastu būdu džiovinti tik apie 40%. Būtent dėl šių priežasčių liofilizuoti produktai įgavo supermaisto titulą. Be gerųjų savybių išsaugojimo jie yra patrauklūs natūralios spalvos, kvapo bei skonio išlaikymu, o taip pat liofilizuotuose produktuose nerasite cukraus, dažiklių ar kitų konservantų - tik 100% natūralumą, tiesiai iš gamtos.

Liofilizuoti produktai